sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Hääfiilistä digilehdistä

Kokeilin tällä viikolla ensimmäistä kertaa häälehden lukemista verkon kautta ja tutustuin sitten heti samalla kertaa kahteen lehteen^^ Olen siinä mielessä aika perinteinen, että pidän perinteisen lehden selailusta, kuvien fiilistelystä ja siitä, miten lehteä voi lukea vaikka kalliolla istuin. Lisäksi pidän siitä, että saan merkitä lehtiin minusta parhaita ajatuksia ja vaikka leikellä omaan häävihkoon juuri meille sopivimmat ideat. Perinteinen lehti tarjoaa myös pienen tauon pois laitteiden ääreltä. Mutta entä sitten, kun lehti unohtuu kotiin tai sen mukana kuljettaminen tuntuu hankalalta (jotkun häälehdet on jo todella paksuja!)? Silloin olisi aika kätevää, että hääfiiliksiin voisi palata myös koneen ääreltä - minulla ainakin opiskelija on kone liki aina mukana :) Lisäksi, jos omistaa esim. padin, niin myös sen kanssa on aika helppoa liikkua tai vaikka selailla lehtia matkustuksen ohella. Päätinkin tutustua, millaista digihäälehden selailu verrattuna perinteiseen lehteen voisi olla.


Perinteinen ja aina yhtä ihana Häät-lehti oli ensikosketukseni häädigilehtiin tai oikeastaan olen aika vähän lukenut muitakaan digilehtia :D Hääaihe jos joku inspiroi kokeilemaan jotain ihan uutta! Tämä lehti on minulla myös ihan tilattuna lehtenä, mutta ajattelin, että sitä voisi olla mukava katsella myös verkon kautta, jos ei muista aina ottaa itse lehteä mukaan. Olin ehkä aluksi jopa vähän epäileväinen, voinko edes innostua tällaisesta digilehdestä, mutta kun pääsin lukemisessa vauhtiin, aloin pian ymmärtää, miksi osa lukee pelkästään digilehtiä! Tämä lehti on tosiaan mukana kulkemisen ohessa todella kätevä myös siinä mielessä, että sen sisällysluettelosta voi suoraan klikata kiinnostavaa otsikkoa ja juttujen kuvia voi suurentaa sekä sitä kautta katsoa tarkkoja yksityiskohtiakin :) Tämä lehti on myös ihan saman sisältöinen kuin perinteinenkin lehti, eli mitään ei siis menetä, jos vaihtaa digilehteen, mikä vain kenellekin sopii. Toisaalta perinteisessä lehdessä on minusta ihanaa se, että se ei huku netin maailmaan, vaan sitä voi katsella aina pöydällä, muistaa ja fiilistellä sen juttuja ja sitten kun ei lehteä enää itse tarvitse, sen voi antaa seuraavalle morsiamelle. Minusta digilehti olisi kuitenkin hyvä täydennys ja lisä perinteisen lehden rinnalle. Samalla myös säästettäisiin paperia sekä tilaa, mitä lehtipinojen säilöminen vie.


Selailin myös häämuotia digilehden kautta ja tämän aiheen ympärillä pidin digilehdestä ehkä hippusen enemmän, sillä suuret kuvat häämekoista pääsevät todella edukseen koneen ruudulla! Erityisesti huomasin jumittuvani eri hääliikkeiden aiheisiin, fiilistelemään saman tyylisiä mekkoja, kuin mikä minulla odottaa käyttöpäivää :) Lisäksi tässä lehdessä löytyy linkki Kaunein hääpuku 2016 -äänestykseen, jossa on huima palkintokin tiedossa! (äänestykseen pääsee täältä) Pidin lehdessä erityisesti jutusta, jossa kerrottiin lyhyistä häämekoista, sillä jos minulle tulisi vaihtomekko, voisin hyvin kuvitella vaihtavani sen lyhyempään, mutta kuitenkin toista mekkoani henkivään häämekkoon, tai jos menisin naimisiin ulkomailla, voisin hyvin nähdän itseni kauniissa vähän lyhyemmässä häämekossa. Lisäksi luin sulhasen puvuista, meillä kun tämä on kovan mietinnän alla juuri nyt ja taisin minä vielä uppeutua hääkenkiinkin jajaja :D

Digilehdissä on siis paljon hyvää ja jokaiselle löytyy varmasti se omin tapa lukea lehtiä ja fiilistellä hääaiheita. Siksi minusta olisikin ihan parasta, että jokaiselle olisi se oma vaihtoehto, josta sitten valita se sopivin. Tai jos vaikka jo lehden ostaessa saisi digitunnukset, jolloin voisi sitten joko lukea itse lehteä tai välillä pureutua keskeneräisen jutun maailmaan koneen kautta, voisiko toimia? Tietysti olisi myös hyvä, että pelkän digiversionkin voisi ostaa ihan suoraan. Minä näen molemmissa omat hyvät puolensa, minkä takia löydän itseni välillä digilehden syövereistä, välillä sohvalta syventyneenä perinteisen lehden sivujen syöveireihin - ja taidan jatkossakin suosia molempia :)

2 kommenttia: