maanantai 30. marraskuuta 2015

Vinkkilista häämatkan suunnitteluun

Elokuusta lähtien olemme Mikon kanssa kilpailuttaneet eri matkanjärjestäjiä häämatkamme tiimoilta ja vihdoin alamme olla loppupisteessä. Prosessi onkin ollut pitkä ja perusteellinen, minkä takia halusin kirjoittaa meidän kokemuksista, jos vaikka joku saa tätä kautta vinkkiä oman häämatkan suunnitteluun :) Samalla muotoilen vähän vinkkilistaa teille, joille häämatkan suunnittelu on edessä ja suunnitelmissa on perinteisestä pakettimatkasta poikkeava loma.


Ensinnäkin, jos suunnittelee kaukomatkaa, kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä lentojen hinnat ovat usein alhaisimmillaan noin 12-9kk ennen lähtöä ja silloin myös kaikissa hotelleissa ja kaikille lentoreiteillä on usein tilaa. On siis mistä valita! Sumplimiseen menee usein myös aika paljon aikaa, meilläkin hujahti tosi monta kuukautta pohtien ja ajatuksia pyöritellen, joten siksin kannattaa olla joissa liikkellä :)

Ihan ensimmäiseksi kannattaa keskustella yhdessä, mitä kumpikin häämatkalta haluaa ja luoda yhteset raamit sille, mitä lähdetään hakemaan, mitkä ovat häämatkassa tärkeimmät elementit ja missä bidjetissa ollaan valmiita liikkumaan. Me mietimme etukäteen, että haluamme "paratiisi" -kohteen ja lähdimmekin kartoittamaan mahdollisia vaihtoehtoja lämpötila ja hyvät snorklausvedet ensisijaisina mielessä. Lisäksi Mikko halusi, että joku yö yövytään vesibungalowissa, joten pidin siitä viimeiseen asti kiinni :D Lisäksi halusimme lähteä häiden jälkeen muutaman viikon sisällä. Nämä suuntasivatkin kohteitamme jo aika paljon.

Kohteiden kartottamisen jälkeen ihastuimme heti Tahitiin ja erityisesti Bora Boraan, mutta nopeasti omatoimimatkoja selailtuamme tulimme siihen tulokseen, että voisimme pyytää matkanjärjestäjiltä apua. Me olemme reissanneet kyllä jonkin verran ja se on aina mennyt hyvin, mutta häämatkalta haluamme myös helppoutta, sujuvuutta ja stressittömyyttä, mikä puolsi myös ammattilaisten puoleen kääntymistä. Taisimmekin muutaman kuukauden aikana pyytää tarjoukset ainakin Kilroylta, MrTravelilta, Kaleva Travelsilta, Helin matkoilta ja Starlight toursilta. Nopeasti myös huomasimme, miten hyviä neuvoja heiltä tuli! Olemmekin todella kiitollisia kaikille, jotka meitä neuvoivat, sillä juuri matkasjärjestäjien ansiosta keksimme yhdistää reissuun pikavisiitin Amerikassa sekä pyörähtää useammalla saarella yhden sijaan. Oli myös ihanaa, että pystyimme vain kertomaan omat toiveemme ja joku teki tarjouksen sen mukaan. Sen jälkeen, jos emme olleet johonkin kohtaan tyytyväisiä, muutimme sitä kohtaa, ja koko ajan oli apua tarjolla! Suurin haastemme oli kuitenkin budjettimme suhteessa toiveisiimme :D Niinpä meillä menikin paljon aikaa sen ideoimiseen, miten pääsemme mahdollsimman lähelle budjettiamme, mutta saamme kuitenkin toiveidemme mukaisen häämatkan. Kannattaakin ehdottomasti olla sinnikäs, jaksaa ehdottaa korjauksia, muistaa omat tärkeimmät asiat, olla valmis tinkimään jostain sekä kysyä useammalta taholta tarjouksia, sillä tarjouksissa oli selkeitä eroja, kuten tiedoissa ja maksukäytänteissäkin.

Samalla kun keskustelimme matkanjärjestäjien kanssa luimme paljon myös muiden kokemuksista ja vinkeistä, mitkä vahvistivat päätöksiämme. Kuitenkin pidimme koko ajan mielessä, että tämä matka on meidän häämatkamme, sen tulee olla meidän näköinen ja esimerkiksi budjetti on myös meidän asia, emmekä siksi ole jaelleet sitä muille, koska vähän arvokkaammat matkat tuntuvat herättävän aina mielipiteitä. Mutta kokemuksista ja ideoista puhuimme sitäkin enemmän :) Koko ajan myös keskustelimme keskenämme ja lopulta päätimme nostaa budjettiamme vähän, jotta saimme kaiken haluamamme ja nyt ihan matkan varauksen h-hetkellä aletaan olla jo aika innoissamme!


Nyt olemme oman häämatkamme kanssa siinä pisteessä, että olemme juuri lähettäneet yhdelle matkanjärjestäjälle vahvistuspyynnön ja ihan kohta matka on virallista! Kerronkin heti sen jälkeen teille suunnitelmamme, kokemuksia matkanjärjestäjästämme ja saatan myös mainita muidenkin läheisteni häämatkasuunnitelmista :) Tässä kuitenkin vielä koottu vinkkilista meidän kokemusten pohjalta siitä, miten häämatkan kanssa kannattaa edetä, jotta unelmista tulee totta:

1. Olkaa ajoissa liikkeellä!
2. Pohtikaa etukäteen, mitä lomalta haluatte
3. Päättäkää budjettihaitari (pientä liikkumavaraa kannattaa varata)
4. Miettikää, mistä olette tarvittaessa valmiita tinkimään
5. Kysykää ammattilaisilta apua ja neuvoja
6. Olkaa aktiivisia ja valmiita käyttämään aikaa suunnitteluun (näin säästää myös rahaa!)
7. Kysykää muiden kokemuksia
8. Luottakaa vaistoonne
9. Tehkää päätös teidän, älkää muiden takia
10. Uskaltakaa tavoitella unelmia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti