keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Huntu, hiuskoriste vai molemmat?

Minä olen ihan alusta asti ollut sitä mieltä, että haluan jonkun kauniin, sopivan näyttävän ja kimaltelevan hiuskoristeen tuomaan viimeisen silauksen kampukseeni ja se riittää - kunnes sovitin mekkoni oston yhteydessä pitkiä huntuja. Olin tosiaan tähän hetkeen asti ollut ihan täysin varma, ettei huntu ole juttunu, mutta wau miltä se näytti hääpukuni kanssa! Erityisesti pidin hunnun juhlavuudesta, sopivan pienistä yksityiskohdista ja kokonaisuuden kauneudesta. Mutta peittääkö pitkä huntu liikaa kampausta ja pukua? Ja onko huntu liian arvokas hankinta vain kirkkoa varten? Tästä lähti pohdintani hiukoristeisiin.

Huntu

Huntuja on vaikka missä mitoissa, joista varmasti löytyy jokaiselle se sopivin ja on kerroksia tai hentoutta, mitä vain haluaa. Hintahaitariakin löytyy muutaman kympin käytetyistä tai jopa muutamien eurojen ulkomalta tilatuista satojen eurojen hääliikkeiden huntuihin. Huntu on minusta kaunis, juhlavuutta ja perinteikkyyttä tuova asuste, joka sopii kirkkoon, tekee morsiamesta morsiamen ja myös peittää mahdollisesti avoimen mekon paljaita olkapäitä. Toisaalta osa ei pidä hunnuista, sillä se peittää mekon takaapäin ja usein myös jättää kampauksen peittoonsa. Ja tästä pitäisi nyt sitten osata valita, haluaako huntua vai ei :D Mutta entä jos huntu olisikin ihan hento ja ohut, voisiko se silloin olla peittämättä kauniin mekkoni takaosaa liikaa? Tässä vähän kuvia erilaisista hunnuista, joista osassa näen paljonkin potentiaalia omaan kokonaisuuteeni:

Pitkien huntujen näyttävyyttä:Lyhyen hunnun hentoutta:Hiuskoriste

Myös hiuskoristeita löytyy jokaiseen tyyliin: kukkia, tiaroita, pantoja, kimallenauhoja, hohtavia pinnejä, hopeisia koristeita jne. Osa haluaa myös koristella hiuksensa luonnon kukilla. Minusta näistäkin löytyy aivan ihania vaihtoehtoja ja hiuskoristeiden vahvuus suhteessa huntuun on se, että siinä on vaihtelumahdollisuuksia paljon enemmän ja näin hiukoristeen voi parhassa tapauksessa saada sopimaan täydellisesti sekä mekkoon että häiden tyyliin. Lisäksi hiukoriste ei peitä kampausta, vaan kampaajan kanssa yhteistyössä valittuna saa kampauksen parhaan puolen esiin, eikä peitä myöskään mekkoa. Toisaalta hiuskoriste on usein huntua pienempi yksityiskohta, mutta sitä ei tarvitse välillä ottaa pois, sillä se on päässä koko ajan vihkimisestä juhlan loppuun asti. Tässä vähän hiuskoristeideaa:


Entä jos ei halua valita?

Onko pakko valita? Entä jos tuntuu, että haluaisi molemmat? Kysyin tätä hääpukuliikkeessä, sillä minulla oli juuri tällainen fiilis^^ Myyjä sanoi, että sekin on ihan tavallista, että morsiamella on sekä hiukoru että huntu, sillä hiuskoru on usein kampauksessa ylempänä ja kiinteä osa kampusta, kun taas huntu voidaan kiinnittää esimerkiksi nutturan alle, jolloin se ei peitä kampausta eikä vaikuta siihen. Hunnun voi sitten kätevästi poistaa. Vai onko se jo liikaa?Ihania vaihtoehtoja on todella paljon, onneksi minun ei tarvitse ihan vielä päättää^^ Onko teillä muilla hyviä vinkkejä tai kokemuksia hunnusta, hiuskorusta tai vaikka molemmista?

6 kommenttia:

 1. Minähän olin päättänyt, ettei huntua tule, kunnes kokeilin täydellistä pitkää huntua pukuni kanssa kyyneleet silmissä :D Hunnun lisäksi kampauksessa tulee olemaan myös hiuskoriste, eivät sodi kyllä ollenkaan keskenään joten anna mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta, ehkä minunkin pitää uskaltaa kokeilla niitä yhdessä! :)

   Poista
 2. Mun täytyy kyllä kokeilla huntua, kun meen hakemaan puvun ompelimosta! En ole ajatellut huntua käyttää, mutta voihan se mieli muuttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minäkin olihan ihan varma, ettei huntua tule, mutta yhtäkkiä se olikin osa kokonaisuutta^^ Kannataa ehdottomasti sovittaa, huntua saa harvoin pitää :)

   Poista
 3. Mulle tulee ehdottomasti jonkinlainen hiuskoru! Tulee vaan valinnanvaikeus päättää, että millainen :D Huntuakin haluan kokeilla, mutta ainakin tässä vaiheessa se tuntuu aavistuksen liian naiselliselta, tyttömäiseltä omaan tyyliini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukoruja on kyllä monia todella kauniita! Ja sovittamalla sen oman ja itselle sopivimman kokonaisuuden sitten näkee :)

   Poista