maanantai 2. marraskuuta 2015

Teemaherkkuja häihin

Leivoin viikonloppuna itseni ja sulhaseni iloksi vähän Halloween-teeman mukaisia herkkuja ja samalla pohdin, miten näitä ajatuksia voisi hyödyntää häissä. Nykyisin monet järjestävät teemahäitä, joihin on varmasti mitä ihanampaa kehitellä erilaisia teeman mukaisia ja parin näköisiä herkkuja. Meidän viikonlopun teema oli Halloween, mutta samoja herkkuja voi hyödyntää hieman erilaisella koristelulla hyvin monenlaisissa häissä, tai vaikka lasten pöydässä lapsia ilahduttamassa. Tässä siis meidän viikonlopun leipomuksia ja hääideointia - Baileys-örkkikkakku sekä muumionakit!

Idean molempiin kakkuihin sain Kinuskikissan aina yhtä luotettavista ohjeista. Baileys-kakun ohje löytyy täältä. Varioin sitä kuitenkin hieman, sillä laitoin keksipohjan vain alle ja käytin kaurakeksien sijaan tavallisia Domino-keksejä tuomaan vähän suklaan makua. Siksi hieman muunneltu ohjeeni näyttääkin tältä:

Pohja:
200g Domino-keksejä
50g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
250g mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys likööriä

Koristelu:
Örkin näköisiä irtokarkkeja^^

Muuten seurasin vaiheittain aika tarkasti Kinuskikissan ohjeita, eli ensin tein pohjan, sitten laitoin liivatteet likoamaan ja samalla vaahdotin kerman ja sekoitin sen joukkoon tomusokerin sekä mascarpone-juuston. Tämän jälkeen laitoin liköörin kiehahtamaan ja samalla vatkasin valkuaiset vaahdoksi ja lisäsin tämän vaahdon kerman ym. joukkoon. Lopuksi sulatin kuuman liköörin joukkoon liivatteet ja kaadoin seoksen varovasti muun täytteen sekaan ja saman tien itse vuokaan. Annoin kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli.


Seuraavana päivänä irrotin kakun ja olin tyytyväinen ulkomuotoon. Tein kakun vähän ohjeita pienempään vuokaan ja pidin sen korkeudesta. Myös maku oli todella hyvä, sillä Baileys maistui mukavasti läpi, muttei kuitenkaan ollut liian vahva. Lisäksi kakusta tuli ihanan kevyt! Vähän jo ryhdyin miettimään, miten hyvin tämän makuinen juustokakku sopisi häidemme herkkupöytään^^ Koristelussa jokaisella on vapaat kädet ja koska meillä oli Halloween -teema ja halusimme olla koristelussa nopeita, käytimme irtokarkeista löytämiämme örkkejä ja saimmekin seuraavanlaisen hauskan lopputuloksen :) Myös suklaarouhe, hennot kukat tai teksti toimisi varmasti.Ja koska halusimme myös pientä suolaista, teimme Kinuskikissan toisen ohjeen mukaisia muumionakkeja :D Nämä olivat todella helppoja ja mukavan makuisia, varmasti erityisesti lasten mieleen.

Tarvikkeet:
Nakkeja
Lehtitaikinalevy
Ketsuppia/Sinappia

Käytännössä ohensin yhtä lehtitaikinalevyä kaulimella, jonka jälkeen laikkasin siitä ohuita sukaleita. Tämän jälkeen puolitin nakit ja käärin yhden suikaleen jokaisen nakin ympärille. Sitten jälkeen laitoin muumiot reiluksi 10 minuutiksi uuniin 225 asteeseen, jonka jälkeen tein muumioille ketsuppisilmät :) Lopputolos oli hauska ja hyvän makuinen, vaikka minun muumionakeista tulikin vähän mulkosilmäisiä :D Meidän häihin ei ehkä sopisi niinkään muumiot, mutta miksei pienet suolapalta, joissa lehtitaipinalevyn sisässä on nakkipala tai sitten muumionakit ilman silmiä. Tällaisia väkerryhkiä tänä viikonloppuna ja jos häihimme tulisi enemmän lapsia, miettisin ehdottomasti heille jotain hassua ja piristävää omaa purtavaa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti