lauantai 28. marraskuuta 2015

Väripilkahduksia karkkibuffettiin

Pari päivää sitten postiluukusta vihdoin kilahti odottamani karkkibuffet-kipot! Tilasin nämä kipot Facebookin Hääkirppiksen kautta, josta muuten löytää tosi hyvin kaikkia hääjuttuja, vieläpä kohtuuhintaan. Nämä kipot olivat jääneet yhdellä morsiamella käyttämättä, sillä ne eivät ehtineet häihin - mutta nyt ne pääsevät käyttöön :)

Tällaiset pienet kipot on tarkoitus laittaa meidän karkkibuffettiin
karkin keräilyä varten :)

Meille tulee siis ehdottomasti karkkibuffet, josta olen jakanut ideakuvia täällä ja ideoinut sen sisältöön itse tehtyjä vaahtokarkkeja täällä. Olenkin jo etsiskellyt ja ostellut useampia kannellisia purkkeja, joihin on tarkoitus laittaa erilaisia, toisiinsa kauniisti sointuvia karkkeja. Lisäksi haluaisimme meidän karkkibuffetiin jotain pientä suolaista, joka voisi olla vaikka popcorneja. Mutta montaako karkkilajia olisi hyvä olla? Olen miettinyt seuraavia karkkeja ulkonäön ja hyvän maun perusteella:

- liitulakut
- valkoiset toffeepallot
- vaahtokarkit (esim. itse tehdyt)
- sekaisin punaisia irtokarkkeja (parissa kipossa)
- marmeladisydämiä (vai menisikö punaisten joukossa?)
- hopeisia paperikarkkeja
- lumipanttereita (?)

- popcorneja


Onko tässä jo vähän liian montaa lajia tai onko lajit liian samankaltaisia? Minä kyllä rakastan salmiakkia, mutta en oikein tiedä, haluanko mustaa mukaan, Siksi lisäsin lumipantterin listaan, sillä sitä kautta saisi valkoisen kautta monia hedelmiä ja salmiakkikin. Pitää kuitenkin vielä miettiä karkkien sopivia määriä, todella hankalaa yrittää miettiä etukäteen. Olin alun perin ajatellut, että 4-5 eri lajia tarpeeksi, mutta enää en ole varma.

Halusin siis sekä hyvia että kauniin värisiä karkkeja erilaisissa kannellisissa astioissa karkkibuffaamme ja kauhatkin on jo hankittuna hääkirppikseltä. Päävärinä karkeissa olisi valkoinen, vaaleanpunainen ja ehkä vähän hopeaa. Violetteihin sopiviin karkkeihin en ole vielä törmännyt ja ehkei violettia tarvita ihan joka paikkaan^^ Nyt pitäisi vaan osata valita :D Meillä on harkinnassa tilata karkkeja keväällä joko tukusta tai sitten yrittää yhyttää karkkiostoksista ainakin osa irtokarkkien alepäiviin! Niin ja mitä määrään tulee, ystäväni ystävän häissä karkkeja meni suunnilleen 170g/hlö, mutta me olemme miettineet, että voisimme laskea 150g/hlö, sillä meille tulee kahvipöytäänkin useampaa lisuketta kakulle. Tämän voisi tietty laskea vähän reiluksi, jolloin kakkeja tulisi meidän häihin 90 vieraalle 13,5kg, huh mikä määrä! Jos lajeja olisi vaikka se kuusi, olisi yhtä karkkilajia keskimäärin siis vähän reilut 2kg.


Pitää varmaan heti alkuvuonna keräillä potentiaalisia kippoja kasaan ja hieman mallailla kokonaisuutta sekä ostaa maistiaiskarkkeja ja miettiä näin karkkibuffetia vieraiden näkökulmasta :) Niin ja koska mietelauseet on meidän häiden juttu, tulee karkkibuffettiin ehdottomasti myös teksti: "Love is sweet" kauniisti kehyksissä<3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti