sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Koristele maljakot helposti ja nopeasti

Pohdin jo viime vuoden puolella, miten saisin hankittua meille kaksitoista maljakkoa mahdollisimman edullisesti, sillä en tarvitse niitä enää häiden jälkeen, enkä siksi halunnut käyttää niihin älyttömästi rahaa. Etsin maljakoita vaikka mistä, kunnes törmäsin aivan maljakoiden näköisiin laseihin, joiden hinta oli monta kertaa matalampi (lue säästövinkeistä lisää täältä)! Ostinkin Prismasta meille 12 kpl paksupohjaisia laseja maljakoiksi odottamaan tuunausta, kunnes tällä viikolla oli vihdoin aika askarrella näihin laseihin pilkahdus meidän häiden ilmettä.


Tavoitteenani oli siis luoda näihin pöytiin tuleviin maljakoihin vähän häiden tuntua ja hetken mietittyäni päätin koristella lasit pitsinauhalla - helppoa, mutta kaunista! Seuraavaksi kuvaan vaiheittain näiden pitsimaljakoiden askartelun, mutta voin sanoa jo tässä vaiheessa, että tämä oli todella helppoa, mukavaa ja edullista! Mikä parasta, jokaisessa pöydässä on vain yksi maljakko (ja aika harvalla varmaan maljakot ihan vierekkäin), joten pitsien ei tarvitse olla ihan täsmälleen samassa kohdassa, vaikka pyrinkin saamaan ne mahdollisimman samoihin kohtiin :)

1. Tarvikkeiden kasaus


Olin osanut valmiiksi kaiken tarvittavan, eli maljakot/lasit, pitsinauhaa ja kaksipuoleista teippiä ja näiden ohella käytin saksia ja mittanauhaa. Pitsinauhaa osataessa kannattaa mitata lasin ympärysmitta, sillä se on kapeassakin lasissa yllättävän paljon! Tulee sitten ostettua kerralla oikea määrä tarvikkeita :)

2. Teippien kiinnitys


Hetken askartelusuunnitelmaa pohdittuani ja yhden mallikappaleen tehtyäni päätin edetä sarjatuotantona, eli kiinnitin ensin jokaiseen lasiin hyväksi havaitulle korkeudelle kaksi teippiä niin, että ylempi teippi on pitsin yläreunassa, alempi alareunassa, eikä pitsi näin jää repsottamaan mistään. Halusin pitsin keskikohdan yläpuolelle, mutta ei kuitenkaan niin ylös, että kukat peittävät sen. Mittasin siis maljakko kerrallaan teipit paikoilleen jättäen kaksipuoleisen teipin ulomman suojapaperin vielä paikoilleen.

3. Pitsinauhat paikoilleen


Kun sain teipit paikoilleen, ryhdyin leikkaamaan pitsinauhoista oikean kokoisia palasia. Tavoitteenani oli leikata palat niin, että sauma on mahdollisimman huomaamaton ja ilokseni huomasin, että saumat todella hävisivät! Kun kaikki 12 pitsipalaa oli leikattu, kiinnitin ne yksi kerralaan maljakoihin, eli otin maljakon teipeistä suojapaperit pois ja painoin pitsin rauhassa paikoilleen.

Ja näin sain kokoon aika nopeasti, ehkä noin tunnissa, kaikki 12 maljakkoa ja olin lopputulokseen todella tyytyväinen! :) Tllä pienellä lisällä sain maljakoihin pientä meidän häihin sopivaa koristetta, joka on kuitenkin aika helppoa myös poistaa niistä häiden jälkeen. Tai ehkä seuraava käyttävä haluaa pitää ne paikoillaan^^ Tuunaa siis ihmeessä maljakoita, jos vähänkään siltä tuntuu - saat helposti omaa ilmettä mukaan!


2 kommenttia:

  1. Todella suloiset maljakot! Ja pienellä vaivalla heti tulee persoonallista tuntua :)

    VastaaPoista