sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Missä voisin vähän säästää?

Vaikka kuinka olisi yrittänyt budjetoida kaiken, huomaa sitä koristeista intoillessa, että kaikki maksaa ja vielä aika paljon. Ja vaikka yksittäinen koriste ei maksaisikaan ihan älyttömästi, huomaa sitä tarvitsevansa maljakoita kymmeneen pöytää ja maljakoiden kaveriksi kynttilänjalat, pöytänumerot ym. koristeet ja hups, puhutaankin jo monesta sadasta - siispä, olen alkanut miettiä, mistä kaikesta voi säästää niin, ettei hääbudjetti mene ihan överiksi :) Häihin kun olisi niiiin paljon tarjolla kaikkea ihanaa ja koristeitakin voisi ostaa ihan mielin määrin, mutta johonkin se katto on asetettava. Siitä huolimatta pienelläkin rahalla voi saada kaikkea ihanaa, kunhan vain on kekseliäs ja valmis selvittelemään!

Niimpä olemmekin alustavasti toisen kaasoni kanssa selvitelleet, olisiko meidän mahdollista kerätä karkkibuffettiin kulhot läheisiltä ja pienellä selvittelyllä läheisten lasikulhovarastoista pääsimme nopeaan päätelmään, että lainaamalla saamme varmastikin kaiken - ei siis maksa mitään muuta kuin suunnitelmallisuutta ja tarkkuutta sekä toisten tavaroista huolehtimista, eikä todellakaan tarvitse karsia tyylistä, katsokaa vaikka, miten ihana rasia kaasoni siskolta löytyisi: ^^


Toinen mahdollinen koriste on kynttilänjalat, joita saa 10e/setti Ikeasta, mutta kymmeneen pöytään se tekee jo 100e. Niimpä ostinkin itselleni yhden tällaisen setin (hyvä syy myös perustella miehelle sisustamistarve ;)), hyvällä ystävälläni on settejä lähipiirissä kaksi ja äidille mainitessani hän ilmoitti, että hekin ostava itselleen ainakin yhden. Näin siis saadaan ainakin puolet jo lainattuna ja budjetti heti puolittuu. Nämä loput sitten myydään häiden jälkeen, mutta tietenkään ihan täyttä hintaa ei voi pyytää, mutta tässä säästää silti huimasti.

Sitten olikin maljakoiden vuoro, sillä kysyessämme Tahkolta maljakkotilanteesta (olisihan siellä voinut olla monenlaisia), sain vastaukseksi, että heillä on vain yhden kukan maljakoita, mutta minä haluaisin mahdollisesti hieman isomman kimpun pöytiin. Siispä aloin hetken pohdinnan jälkeen etsimään vuokrausfirmoja ja löysinkin heti useampia, joista saa todella halvalla monenlaisia maljakoita (paljon muutakin ihanaa) ja isoissa määrissä vuokrattua (mm. Somistevuokraamo, Decorio ja Annen party & deco). Siinä säästää myös vaivaa, sillä ei tarvitse ensin itse ostaa maljakoita ja sitten yrittää myydä niitä :) Tai toinen vaihtoehto meillä on lainata maljakot nuorisoseuralta, johon meillä on läheisiä kontakteja, kunhan saamme selville, millaisia maljakoita sieltä löytyy. Tässä kaikkea ihanaa, mitä saisi vuokrattua todella edullisesti:




Lisäksi tarvikkeiden ostaminen ja itse tekeminen on usein edullisempaa ja itse ainakin ehdottomasti haluan, että häissämme näkyy myös meidän kädenjälki, sillä nautin askartelemisesta sekä käsillä tekemisestä. Siispä ompelutaitoiset/arkartelua rakastavat ystävät kasaan ja ahkeroinnin päätteeksi voi vaikka tarjota koko ryhmälle kiitokseksi herkutteluillan hyvän leffan kera. Jotain tarvikkeita olenkin jo ostanut, ihan vain kokeiluja varten :)


Ja sitten on vielä tarjoukset! Kun on näin hyvissä ajoin liikkeellä, kannattaa silmät pitää auki, sillä juuri se omiin häihin sopiva esine voikin olla ihan pian tarjouksessa - miksi siis maksaa täysi hinta, kun voi saada hieman edullisemminkin

Ja jos tässä puolentoista vuoden (tai oikeastaan 1v 4,5kk :)) aikana vielä katselee ympärilleen, voi hyvinkin nähdä sukulaisten nurkissa kauniita sisustusesineitä, jotka sopisivat täydellisesti somistamaan häitä ja pyytää näitä lainaan ja vaikka tarvittaessa maksaa pieni korvaus lainauksesta. Tärkeää on myös muistaa, että jokaisen tulee haluta lainata tavarat, enkä missään nimessä aio painostaa ketään. Sitä paitsi omastakin kodista voi löytää monia käypiä tavaroita, kun katsoo ympärilleen uusin silmin (ainakin minulle on osunut silmiin jo ihan täydellinen rasia karkkibuffettiin). Ja muutenkin, jos jotain menee häissämme rikki, se ehdottomasti korvataan lainaajalle.


Tässä siis säästövinkkini koottuna:

1. Selvitä, mitä hääpaikalta jo löytyy, ettet hanki tavaroita turhaan
2. Lainaa tutuilta ja pidä tavaroista hyvää huolta
3. Selvitä, voisitko lainata esim. nuorisoseuralta, seurakunnalta tmv.
4. Vuokraa koristeita ja astioita vuokrausfirmoista
5. Tee mahdollisimman paljon (ja sen verran kuin hyvältä tuntuu) itse 
6. Seuraa tarjouksia ja tartu tilaisuuksiin
7. Tarkista, saisitko saman tuotteen jostakin vielä halvemmalla
(esim. eBay)
8. Mieti, mitä kaikkea todella tarvitsette ja haluatte
9. Myy tarpeettomat tavarat häiden jälkeen kohtuu hintaan
10. Älä luovu mistään sellaisesta, mikä on sinulle oikeasti tärkeää

Nyt siis vaan kaikki sosiaaliset kontaktit käyttöön sekä tutkimaan eri mahdollisuuksia! Näin voi myös saada häihin jotain sellaista, mitä ei kaupasta löydä ja onhan se myös ihanaa saada osallistettua moni ihminen osaksi tätä ikimuistoista päivää. Tärkeintä kuitenkin on se, että jokainen pari miettii, millä budjetilla itse lähtevät liikkeellä ja missä haluavat säästää ja näin hääpäivästä tulee juuri se omien toiveiden täyttymys. Minäkään en nimittäin ole valmis luopumaan tietyistä jutuista, joten ei muuta kuin vaihtoehtoja etsimään ja saan varmasti juuri ne tärkeät koristeet ja elementit, mitkä haluankin, osaksi häitämme :)

2 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä! Lainaaminen erityisesti kunniaan, kirppiksillä silmät auki ja kotona on kiva katsella asioita uusista näkökulmista, jos tuo tuikkukippo olisikin pöytää koristamassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimpä ja kirppikset oli todella hyvä lisä, niiltä voi tehdä todellisia löytöjä :)

      Poista