keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Hääohjelmaa - naurua, musiikkia ja ainutlaatuisia hetkiä

Päivittelin viime syksynä ihan blogini alkuaikoina jo ensisuunnitelmia häiden musiikkipuolesta (lue lisää täältä), mutta nyt olen ehtinyt saada jo monia uusiakin ideoita ja onhan ohjelmassa muutakin kuin musiikkia. Ihan näin pohjustukseksi ensin, minulla on itselläni pitkä tausta musiikin harrastamisen parista, joten tämän takia minusta on todella luonnollista, että musiikki on keskeisessä osassa meidän juhlassamme, Tämän ohella pidän perinteistä, joten haluisin muutaman hääleikin sekä puheen mukaan. Myös tanssin puolelta minulla on harrastustaustaa, joten voi olla, että sekin näkyy juhlassamme jotenkin. Siispä hieman ohjelmaideointia:

1. Musiikkiesitykset

Minulla on lähipiirissäni paljon musiikillisesti lahjakkaita  ihmisiä ja haluaisinkin, että heidän kykynsä näkyisivät myös hääjuhlassamme. Häihimme olenkin alustavasti pyytänyt esiintymään hyvää kitaraa soittavaa miespuolista ystävääni sekä toista kaasoani, joka soittaa saksofonia. Tässä olisi siis kaksi musiikkiesitystä, joista esimerkiksi kitaran soitto voisi olla jo kirkossa tai miksei muutamalla biisillä myös juhlassakin - kitaran soitto ja laulu on niin ihanaa kuunneltavaa!


2. Hääleikit
Hääleikkejä löytyy jokaiseen makuun ja paljon vaihtoehtoja onkin, mutta minulle on jotenkin muodostunut suosikeiksi morsiuskimpun heitto ja sukkanauhan heitto. Ne ovat kuitenkin nopeita ja hauskoja juttuja ja näin nähdään seuraavat naimisiinmenevätkin ^^ Lisäksi pidän todella paljon "kenkäleikistä", jossa luetaan väittämiä morsiusparista ja kumpikin saa sitten toista näkemättä äänestää kenkää nostamalla, kumpi hänen mielestään sopii vastaukseksi (esim. kumpi määrää kaapin paikan) Tämä leikki auttaa myös toisen sukua tutustumaan hääpariin. :) Vielä minulle mieluinen ohjelma olisi morsiamen ryöstö, kunhan sulhanen ei joudu tekemään mitään ylinoloa, esimerkiksi muutaman kaverin kanssa tehty rakkausruno olisi ihana <3

 Olen kuullut myös ohjelmista, joissa esimerkiksi ihan juhlan alussa pyydetään esimerkiksi morsiamen serkkuja nousemaan ylös ja heiluttamaan kättä, sitten kavereita nousemaan tuolille jne., eli näin vieraat näkevät, kuka on mitäkin kautta päätynyt häihin ja tämä voi auttaa keskustelun aloituksessa. Lisäksi jotkut lisäävät häihin polttareista kertovaa ohjelmaa esimerkiksi videon avulla. Ja miksei ohjelmaan voisi tulla myös ilmapallojen lähetystä, tuloshowta, ruusunterälehtien heittoa/saippuakuplien puhallusta morsiusparin päälle jne., näistä täytyy vain valita ne omiin häihin sopivimmat! Kaasot vastaavat meillä loppupelissä ohjelmasta, joten he saavat päättää, mitä kaikkea häihin sitten kaiken kaikkiaan mahtuu :) En kuitenkaan halua mitään nolaavaa tai kenenkään pakottamista leikkeihin, vaan naurua ja rentoja hetkiä.


3. Tanssi
Olen jo alustavasti pyytänyt yhtä todella taitavaa opiskelijaystävääni mahdollisesti tanssimaan häihimme ja hänen ideoinnin tuloksena voi olla, että saamme jonkin romanttisen tarinan kertovan paritanssinumeron hääohjelmaamme, se olisi ihanaa! Toinen tanssiin liittyvä asia on tietysti häätanssi, jonka kappale on meille vielä täysin auki, mutta käytännössä tanssimme jonkin meille tärkeän biisin tahdissa ensin kahdestaan ja sitten muutaman valssin tahdittamana oman vanhemman kanssa. Illan biletyksestä kohdassa 6 lisää.


4. Puheet
Minusta puheet kuuluvat häihin ja tiedän, että ainakin sulhasen puolelta moni haluaisi muistaa meitä pienellä puheella. Myöskin kaasot ja bestmanit saattavat sanoa jonkun sanan ja mahdollisesti myös sulhanen. Haluaisin kuitenkin, että puheet pysyvät ytimekkäinä, niin niitä mahtuu useampikin hääjuhlaa piristämään.


5. Vapaaehtoinen puuhastelu
Nämä kaksi viimeistä kohtaa ovatkin aivan uunituoreita ideoita minulle. Mietimme nimittäin Mikon kanssa sopivaa ohjelman määrää ja tulimme siihen tulokseen, että jos sää on kaunis, vähempi ohjelma varmasti riittää ja monet haluavat viettää aikaa auringosta nauttia. Jos sää on kuitenkin huono, aloimme pohtimaan, miten voisimme saada vieraat viihtymään toisten vielä syödessä ruokaa. Niimpä sain idean, että laittaisimme jokaiseen pöytään tai jonnekin reunustalle pienen rasian, lappuja ja kyniä, joihin voi kirjoittaa hääpariin liittyviä muistoja ja samallahan aiheesta voi omassa pöydässä keskustellakin. Tämä olisi myös todella hauska muiste meille itselle juhlan jälkeen (:


6. Häädj tai hääbändi
Kuten jo viime syksynä kirjoittelin, en ole oikein osannut päättä, haluanko bändiä häihin vai en. Tätä pohtiessani löysin Häädj:t ja aloin pohtia, olisiko tämä ratkaisu ongelmaani? Ja heidän mukanaan saisi myös valot tuomaan vähän biletunnelmaa illan tansseihin. Summatkaan eivät välttämättä ole kovin korkeita, jos kilpailuttaa ja olisihan se hienoa, että ei tarvitsisi itse huolehtia soittolistasta, kunhan toivoo dj:ltä mitä haluaa ja hän huolehtii siitä, että biisit vaihtuvat sulavasti ja tarpeeksi nopeasti. Kovasti kyllä houkuttaisi :)


Ideoita on siis aika paljon (minulle on aika tyypillistä vähän rönsyillä ideoinnissa, kun innostun :D) ja voi olla, että vielä lisääkin tulee ennen häitä. Kaasojen tehtävä onkin auttaa minua päättämään, mitä häihin tulee ja mistä luovutaan, sillä en halua, että vieraat hengästyvät liiasta ojelmasta. Näin hyvissä ajoin ei kuitenkaan kannatta sulkea vielä liikaa pois, nyt on saatava vielä unelmoida ja punnita vaihtoehtoja! Tärkeintä minulle olisi, että ohjelmasta löytyisi kaikille jotakin ja se auttaisi ihmisiä viihtymään sekä synnyttäisi ihania muistoja <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti