perjantai 17. kesäkuuta 2016

Suklaiset kuppikakut

Kun häihin en aikaa enää pari kuukautta, olemme alkaneet testailla toden teolla niitä herkkuohjeita, joita teemme itse juhlaamme. Yksi tälläinen häidemme itse tehty hääherkku tulee juhlassamme olemaan kuppikakut - suklaiset ja suussasulavat :) Olemme testanneet jo monia monia ohjeita, mutta nyt taisi löytyä se meidän kaikkien suosikki!

Tämä ohje on hyvältä ystävältämme, joka on ammatiltaan kokki ja kondiittori. Ammattilainen kyllä tietää, miten parhaat leipomukset tehdään :) Kuorrutteen löysin itse netistä ja tuunailin sitä vähän useamman ohjeen ja oman kokemuksen kautta (ja pari kokeiluakin tein ennen kuin tämä paras versio löytyi). Tässä ohjeet, joilla me saimme aikaan ihanat muffinssit. Lisäilin vielä kirjallisiin ohjeisiin sekä kokkiystävämme että netistä löytämäni ohjeita, joiden kautta tulisi saada mahdollisimman hyvin kohoavat muffinssit:

Suklaiset kuppikakut
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 75 g voita
- 1 dl maitoa
- 4 rkl kaakaota
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- suklaasydämiä 
(me käytimme puolikkaita maitosuklaapaloja)

1. Vaahdita munat ja sokeri (tässä vaiheessa saa vaahdottaa pitkään, monta minuuttia).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää vaahdon sekaan huoneenlämpöinen voi ja maito.
4. Lisää käänneellen kuivat aineet siivilän läpi.
5. Kaada taikina pursotuspussiin ja anna olla kylmässä väh. 1h.
6. Laita uuni lämpenemään ja asettele muffinssivuoat silikonivuokien pohjalle.
7. Leikkaa pursotuspussin kulma auki ja annostele taikinaa silikonivuokiin ensin noin kolmasosa silikonikupin koosta. 
8. Lisää tämän jälkeen suklaasydän keskelle muffinssia ja pursota toinen kolmasosa taikinaa. Yksi kolmasosa kannattaa jättää kohoamisvaraa.
9. Paista 200 asteessa reilut 10 minuuttia.
10. Siirrä kuumat mufiinssit (hanskat kädessä) tarjoilukuppeihin ja laita muffinssit jäähtymään. (Jos tarjoulukupit ovat sellaisia, että ne eivät kestä uunia.)

Vaniljakuorrute
- 50 g voita
- 150 g mascarpone-tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljauutetta/-siirappia
- 1 tl aitoa vaniljaa
- ripaus nonparelleja

1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin.
2. Sekoita joukkoon mascarpone ja vatkaa useampi minuutti, kunnes seos on kuohkeaa.
3. Lisää vanilja. (Tämä yhdistelmä toimi meistä hyvin, mutta myös pelkkä aito vanilja vähän runsaammalla määrällä toimii.)
4. Kaada kuorrute pursotuspussiin ja anna olla vähintään hetki kylmässä.
5. Kuorruta jäästyneet muffinssit ja viimeistele nonparelleilla.

Tällä ohjeella muffinsseja tuli noin 15 kpl ja myös kuorrute riittää samaan määrään. Muffinssit on ihan reilun kokoisia, joten vähän pienempiä tulee enemmän. Ne myös kohosivat ihan todella hyvin ja säilyivät jääkaapissa paremmin kuin muut kokeilumme :) Pari on vielä pakkasessa testissä, miltä ne maistuvat sulatuksen jälkeen. Kuorrutetta laitoin aika reilusti ja se maistui hyvälle, sillä tämä kuorrute maistuu ihanan kevyeltä ja sopivan makealta. Ideamme on, että leivon muffinssit etukäteen pakkaseen, mutta kuorrutan pari päivää ennen häitä. Lisäksi teemme nämä laktoosittomina ja pienenä tuunauksena aiomme laittaa suklaasydämen pariin pienempään palaan, niin sitten nämä ovat just hyviä. Myös toinen kaasoni testimaistoi nämä ja totesi, että ihan huippuhyviä ovat! Voinkin suositella ohjetta kaikille makean ystäville :)


2 kommenttia:

  1. Mmm mmm, kuulostaa niin herkuilta nuo ohjeet. Täytyykin laittaa korvan taakse ja testata vaikka viikonloppunamiksi. Olet kyllä hurjan hyvä leipuri, noista on tullut tosi kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoista :) Ja toivottavasti leipomiskokeilut tuottavat herkullisia tuloksia!

      Poista