torstai 2. heinäkuuta 2015

Jotain raikasta, makeaa ja poreilevaa

Olen tainnut jo aiemmin vähän vihjailla häistä ja alkoholista kirjoittaessani nimikkodrinkeistä. Idea tähän lähti puolisen vuotta sitten, kun toinen kaasoni yllättäen vain heitti ajatuksen ilmaan hääalkolijuomista puhuessamme. Innoistuin siitä välittömästi! Pohjustukseksi sen verran, että häämme ovat ravintolassa (uusille lukijoille tiedoksi :)), joten alkoholijuomat tulevat myös sitä kautta. Hinnat ovat siis sen verran kovat, että meillä ei riitä budjetti maksaa kaikille vieraille kaikkia juomia, vaikka hienoahan se olisi pitää avoin baari. Nimikkojuomien idea olisikin tarjota vieraille muutama vähän edullisempi vaihtoehto, joista valita itselle jotain juomista illan juhlintaan - alkoholillista tai holitonta. Alustavasti jo hääpaikaltakin ollaan kyselty nimikkojuomien mahdollisuudesta ja sieltä oltiin oikein suopeita tälle ajatukselle sekä sille, että näille juomille voitaisiin sopia kohtuullinen hinta, tällöinhän kaikki voittavat!


Olen siis pyöritellyt ajatusta nimikkojuomasta jo jonkin aikaa ja ensin ajattelin, että tehdään yksi meidän häädrinkki ja that's it. Ajatusta pyöritellessäni heräsin kuitenkin miettimään, miksi vain yksi? :D Ehkä suurin syy tälle oli se, että häihimme tulee myös monia vieraita, jotka eivät nauti ollenkaan alkoholia, joten miksei heillekin voisi olla omaa erikseen suunniteltua juomaa? Usein alkoholitonta juomaa haluavat tyytyvät mehuun tai limukkaan, joten tämän kautta heillekin voisi tarjota drinkkejä, joista saa uusia makuyhdistelmiä! Niin ja minä olen tosiaan itse cocktail-ihminen, eli jos alkoholia nautin, pidän erityisesti hyvistä makeahkoista drinkeistä - sopii siis häihimme todella hyvin!

Sitten itse drikkeihin. Olen ajatellut, että joku pointti tällä meidän drinkkilistalla pitää olla ja jotenkin minulle on juurtunut ajatus, että kolme drinkkiä olisi hyvä määrä. Näen jo baaritiskillä kehyksissä nämä drinkit, joiden nimet ovat ihanan romanttia ja häiden teemaan sopivia :D Mutta drinkkien nimeämisessä, maussa ja väreissä on vielä monia ideoita.

1. Hääparin nimikkodrinkki
Sen verran tiedän, että haluan yhden drinkin olevan meidän nimikkodrinkki ja aluksi mietinkin, että tämän nimi voisi olla esimerkiksi "K<3M". Mutta koska minä olen ihan koukussa englannin kielisiin mietelauseisiin ja ajatelmiin, niin heräsin pohtimaan, voisiko tämän drinkin nimi ollakin esim. "Happily ever after", eikö olisi aika ihana? Värillä ei minusta tässä ole niin paljoa väliä, sen sijaan maulla on. Minun drinkkiherkkuja ovat mansikka, mango, passion sekä mojito, miten sitten valita? Tässäpä muutama ohje, joita harkitsen nimikkodrinkiksemme:

Passion beach
(varioitu versio)

3cl passionhedelmälikööriä
1 cl persikkalikööriä/vaaleaa rommia/vodkaa
2cl appelsiinimehua
8cl ananasmehua

Voisi toimia ja olla hedelmäisen raikas, mutta makea.

Aurinkoinen kelkka

2cl passionhedelmälikööriä
2cl vodkaa
10cl appelsiinimehua
1cl siirappia (grenadiini)

Äskeisen kaltainen, pitänee testata ero!

Beachfloat

2cl vodkaa
4cl (riittäisikö 2cl?) passionhedelmälikööriä
6cl appelsiinimehua
4cl karpalomehua

Jälleen passionpohjalla, mutta erilaisilla mehu cocktaileilla, voisi olla vähän raikkaampi?
kuva

Kuten voi huomata, passion näyttää olevan minulla aika vahvoilla^^ Olen siis kokeillut itse tuota passiolikööriä ja se on todella hyvää! Mutta entäpäs sitten mango?

Mango collins

2cl mangolikööriä
2cl vodkaa
2cl sitruunamehua
2cl soodavettä

Mango cooler

3cl vodkaa
1cl cointreau:ta
3cl appelsiinimehua
2cl sitruunamehua
4cl mangosiirappia

Mangosta voisi saada mukavaa makeutta!


Strawberry ivanov

2cl vadelmalikööriä
2cl vodkaa
20cl mansikkamelbaa

Tätä olen maistanut ja on aivan ihanaa!!


Sex on the beach

2cl vodkaa
2cl persikkalikööriä
8cl appelsiinimehua
4cl karpalomehua

Klassinen hyvä drinkki, mutta onko liiankin klassinen?


Raikas mansikka tai passion/mango voisi ehkä kuitenkin toimia nimikkodrinkkinämme parhaiten, sillä mojito on niin tavallinen, että jos pyytäisin hääpaikkaa vain varaamaan siihen tarvikkeet, niin voisin sitten tilata itselleni yhden :) Sitten jatkamaan drinkkilistaa!

2. Jotain sinistä
Luin aikoja sitten jostain ajatuksen, että yksi juoma voisi olla häiden teeman mukaisesti "jotain sinistä" tai minun teemaa jatkaen "something blue". Minusta se olisi hauska idea ja sopisi niin hyvin hääteemaan. Pyörittelin vaihtoehtona myös häiden teeman, violetin, väristä drinkkiä, mutta toisaalta sininenkin sopii yleisesti häihin ja siitä on helpompi löytää ohjeita (ja siihen sopii tämä nimi!). 

Blue Lagoon

2cl vodkaa
2cl curacaolikööriä
10cl sitruunalimsaa

Simppeliä, häiden teemaan sopivaa ja maku toimii!


Sininen enkeli
(violettia väriä)

2cl parfait amour -likööriä
2cl vodkaa
10-16cl spriteä

Minusta hieman edellistä makeampi, mutta ei isoa eroja muuta kuin värissä.

3. Alkoholiton vaihtoehto
Haluan tosiaan muistaa drinkkilistassamme myös henkilöt, jotka eivät juo alkoholia. Voisiko tämä ollakin se pirtelömäisen vaihtoehto? Voisiko esim. Strawberry ivanovista tehdä holittoman version mansikkamelbasta ja vadelmamehusta sekä vaikka sitruunamehusta? Tässä voisikin suosia sitä makua, mikä jää nimikkodrinkin ulkopuolelle, esim. mansikkaa tai hedelmiä. Niin ja se nimi!? Jokin muiden teemaan sopiva englanninkielinen toimisi, mutta mikä? Voisiko joku kliseinen, kuten "true love", "lovestory", "smile and be happy", "pretty smile" tai "sweet kiss" toimia? Pitää vielä vähän hioa.. Ehkä myös drinkin sisältö vaikuttaa :) Ja tähän pitää jotenkin jo selkeästi laittaa, että ei sis. alkoholia.

Nojito
(alkoholiton mojito)

2cl limemehua
8cl soodavettä
12 mintunlehteä
2rkl ruskeaa sokeria

Voisi toimia ainakin mojiton ystäville :)

Peach tree

10cl persikkamehua
6cl appelsiinimehua
2 lorausta sitruunamehua
persikanpaljoa

Varmasti hedelmäisen makea ja raikas.

Multifruit

8cl appelsiinimehua
2cl passionmehua
2cl mangosiirappia
2cl ananassiirappia
2cl sitruunamehua

Onko jo liian tuhti mehupäläjäys?


Innostuin näköjään vähän etsimään ohjeita ja näitähän olisi vielä ihan älyttömästi hyvän kuuloisia lisääkin! Monia vaihtoehtoja vielä siis on, eikä niillä välttämättä ole edes isoja eroja. Ja näitä ohjeita olen tosiaan etsinyt netin syövereistä (mm. drinkkiklubi ja nettibaari) sekä omasta drinkkikirjastani (1000 cocktailia). Mitään todella monimutkaisia hedelmien puristuksia ei ehkä kannata valita kätevyyden nojalla, siksi pyrinkin etsimään erilaisia sekoituksia, joita voisi ehkä koristella tuoreilla hedelmillä? Toisaalta pidän kyllä smoothiemaisistakin, joten joku voisi olla sellainenkin, jos hääpaikalla on siihen välineet! Niin ja drinkkien kokoja ja tarjoilulasejakin voisi miettiä :) Puhuimme Mikon kanssa, että taidamme mennä joku päivä johonkin terassille ja pyytää parin ohjeen mukaisia drinkkejä ja sitten vain maistellaan eroja! Kunhan teemme näin, kerron siitä kyllä teillekin :)

6 kommenttia:

  1. Hyvä idea tuo nimikkodrinkki :) Nimenomaan että se olisi sellainen edullisempi vaihtoehto, ja sitten jos se ei ole mieluinen niin saisi toki ostaa muitakin juomia. Jos teette useamman niin niiden varmaan kannattaa olla mahdollisimman eri tyylisiä esim. makea vodkapohjainen ja kirepeä jossa alkoholina esim. gini niin todennäköisemmin kaikille löytyy oma suosikki :)
    Nuo alkoholittomat esimerkit kuulostaa myös tosi hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä juuri olisi ajatukseni ja kiitos vinkistä! Pitää pitää suunnittelussa tosiaan mielessä erilaiset makumieltymykset ja yrittää keksiä kaikille jotain :) Erilaisia pohja-alkoholeja aion nyt myös vertailla!

      Poista
  2. Ihanan värikkäitä juomia! Kuullostaa aika makeilta drinksuilta. Kantsii miettiä että jos jättäisi hieman noita siirappeja pois, ne kun yhdistää vielä mehuun ja likööreihin niin lopputulos on monelle liian makeahko :) Gingerbeer on ihan huikea juoman pidentäjä, ja erillaisia toniceja kannattaa kans kokeilla. Nythän myös nousevana hitti juomana on ihan perus Gin&Tonic, niistä saa kivoja erillaisia versioita kun kokeilee eri ginejä. Tarjoilijana oon itse sen huomannut että miehille kovin mehukkaita ja hedelmäisiä juomia on hiukka vaikea myydä, GT on aika varma valinta äijä makuun.

    Tässä vielä vinkkinä mun oma suosikkidrinkki kesään, ihan huikean raikas ja ihana pläjäys!

    4cl Giniä
    2cl kurkkumehua
    2cl limemehua
    2cl inkiväärisiirappia
    Pari mintun lehteä

    Sheikataan jäiden kanssa ja siivilöidään. On the rocks lasi, jäitä mukaan, kurkun siivu koristeeksi ja avot!!
    Tuo drinkki tottelee nimeä Herushinki, ja se on Gaijinin klassikko cocktail :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Tätä sinun suositusta pitää ehdottamasti kokeilla ja giniyhdistelmiä myös. Taidan kääntyä miehen ja bestmanien puoleen ennen drinkkipäätöksiä ja hakea heiltä vähän miehisempää näkökulmaa, niin en innostu omista lemppareista liikaa :)

      Poista
  3. Kannatan Nojitoa alkoholittomaksi vaihtoehdoksi <3 Oon usemman alkoholittoman mojiton juonut ja tykännyt. Ja jos mojiton aineksia löytyy paikan päältä reilummin, varmasti onnistuu jollekin tehdä niistä alkoholillinenkin versio pyydettäessä. Myös "something blue" on kiva idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se voisi olla kyllä hyvä vaihtoehto varsinkin, jos listassa on jo jotain makeaa ja hedelmäistä. Tai sitten pitää tehdä alkoholittomille vielä ihan oma lista, jossa on siinäkin vähän variaatioita (raikasta ja hedelmäisen makeaa) :D

      Poista