perjantai 19. kesäkuuta 2015

Ensimmäinen kutsukokeilu

Hääkutsuista innostuneena päätin pari päivää sitten poiketa läheisessä askarteluliikkeessä ja ostaa tarvikkeita ensimmäiseen kutsukokeiluun vähän niinkuin fiilispohjalta. Kiertelinkin ihan mukavan aikaa kaupassa kysellen erilaisia papereita ja ostin vähän muitakin, mitä olin jo suunnitellut - ja se kannatti! Lisäksi kävin nauhakaupassa ostamassa hopeista paksua nauhaa. Oikean sävyistä violettia paperia en ole kaupoista löytänyt, joten tyydyin tummansiniseen, sillä ajattelin sen avulla saamani todellisimman kuvan kutsuista kuin pastellilla violetilla paperilla (jota kaupoissa siis oli), sillä meidän häissä syvä violetti on osa värimaailmaa. Tässä siis tarvikkeeni:


Muutama selityksen sana vielä ennen varsinaisiin kutsuideoihin tarttumista :) Eli nämä ovat tosiaan aika nopeasti tehtyjä kokeiluja, joten oikea iden saaminen vaatii sopivasti silmien siristämistä ja mielikuvituksen valloilleen päästämistä^^ Tavoitteena oli vähän kokeilla ideoita paperilla niillä tarvikkeilla, joita saatavilla oli. Mutta tein siis kaksi erillistä kutsua, joista toisen yksityiskohtiin olin vähän tyytyväisempi. Jätetään jännityksen ylläpitämiseksi kuitenkin nyt mainitsematta, mitkä yksityiskohdat olivat ihan lemppareitani ja todella mielelläni kuulen teidänkin vinkkejä! Lähdetään siis tutkimaan kutsuaikaansaannoksiani!

1. Kutsun ensivaikutelma
Minä olen jotenkin hurahtanut avattaviin kutsuihin, joten ne ovat minulle nyt ensisijaisia. Erityisesti ptäisin tällaisesta kummallekin puolelle avautuvasta kortista, mutta haluan kutsun kuitenkin olevan kiinni, kun se nostetaan kirjekuoresta. Lähdinkin ideoimaan kutsuun solkea, joka toisi heti juhlavan ja häihimme sopivan tunnelman esiin ja pitäisi samalla kutsun vielä hetken kiinni. Soljelle löysinkin monia mahdollisuuksia ihan yksinkertaisesta nauhasta aina monen kerroksen solkeen asti:

Minun makuuni pelkkä nauha jäi vähän valjuksi.


Pelkällä hopealla ja valkoisella saa luotui hienostuneen tunnelman, mutta saisiko
teemaväriä kuitenkin olla jo kannessa?


Onko tämä jo liikaa kerroksia?

Tai olisiko teemaväri kuitenkin hillitympi, jos se ei olisikaan uloimpana?
Tässä tosiaan sojet irti kutsusta ja solkeen voisi esimerkiksi kirjoitta ihan yksinkertaisesti
kutsu, tai sitten laittaa esimerkiksi meidän häiden logon.

Ja takaa ennen avaamista solki näyttäisi siis tältä.

2. Kutsu ilman sokea edestä ja takaa
Eli kutsun ensivaikutelman jälkeen solki otetaan pois ja edessä on kutsu, mutta miltä se näyttää? Ideoin kutsuun jotain yksinkertaista, häiden teeman mukaista ja kuitenkin kaunista. Tällaisia vaihtoehtoja kävin läpi:

Mentäisiinkö ihan yksinkertaisella linjalla?

Tai voisiko kanteen tulla meidän nimet (tässä vain hahmotelma)?

Tässä näkyvät alemmassa nimet isommin kirjoitettuna edessä ja takana voisi
olla esimerkiksi hopeinen tai vaalea nauha. Tämä kaikki tosiaan jäisi soljen alle
ja olisi näin piilossa soljen poistamiseen saakka.

3. Kutsu sisältä
Entä millainen tunnelma kutsusta välittyy, kun sen avaa? Tänne haluaisin ainakin viimeistään teemaväri mukaan, mutta kutsun tyyliä mukaillen. Jatkuisiko siis sisällä takakannen tyyliin joko hopeinen tai vaalea nauha? Lisäksi teemavärinen pohja voi olla joko aivan reinoissa kiinni tai pienellä välillä.


Tähän tulisi siis ihan vain perinteinen kutsuteksti ja nauhojen alle voisi sijoittaa 
esimerkiksi kuvan meidän häälogosta tai mietelauseen.

4. Infokorttien yhtenevä ilme
Luovuin tässä kokeilussa taskuista, koska kortti oli sen verran pieni, ettei siihen kunnolla taskuja olisi mahtunut. Lähdin ideoimaan, että infokortit olisivat myös neliöitä ja sijoittaisin ne kutsun taakse soljella kiinni kokonaisuuteen. Silloin infokorttien pohja olisi myös valkoinen, jottei niitä ikään kuin edes huomaisi ennen kuin soljen irrottaa. Toiselta puolelta olisi kuitenkin mukavaa, että niissä olisi vähän jotain pientä koristetta tekstin lisäksi, kuitenkin aika yksikertaisella tavalla, joka olisi helppoa toteuttaa.

Monenlaista nauhakoristetta minulla kävikin mielessä :)

Tässä siis ensimmäinen kutsukokeiluni tulokset ja olin yllätykseksini moneen yksityiskohtaan aika tyytyväinen :) Kertokaa ihmeessä tekin mielipiteitä ihan rehellisesti! Näissä toistuisi myös samat materiaalit, joten tekeminen ei olisi ehkä ihan kamala työlästä. Vähän jo kutkuttaa alkaa tekemään kutsuja ihan oikeasta ja ihan oikeista väreistä, mutta ensin pitää vielä hioa kokonaisuus^^

Mutta rentouttavaa Juhannusta kaikille! 
Mekin suuntaamme ihan kohta mökkiä kohti ja vietetään juhannuksen jälkeenkin vielä muutama lomapäivä, itseasiassa pääkaupunkiseudulla ja Tallinnassa. Hääjuttujakin reissuun kuuluu (yllätys yllätys^^), joten palailen loppuviikosta kertomaan, mitä kaikkea häihin liittyvää tällä minilomallamme opittiin :)

2 kommenttia:

  1. Meillekin on tulossa neliskanttiset kutsut joissa on samankaltainen kimallus ympärillä. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu, pitää seurailla sinunkin kutsusuunnitelmia:)

      Poista