tiistai 9. kesäkuuta 2015

Vieraiden hätäapu

Nyt kun viikonloppuna ostin korit wc-tiloihin häitämme varten, niin innoistuin sen jälkeen pohtimaan, mitä näihin koreihin voisi sitten ihan oikeasti laittaa. Näiden korien ideahan on sijaita wc-tiloissa ja korissa tulisi olla sellaisia asioita, joita vieraat mahdollisesti tarvitsevat päivän aikana, mutta mitä heillä ei ole tullut itsellä mukaan. Wc-korit siis tarjoavat vieraille hätäapua esimerkiksi sukkahousujen rikkoutuessa tai ruuan jäädessä jumiin hampaiden väliin. Minä olen ainakin käyttänyt jossain häissä hiuslakkaa ja kosteusvoidetta, joten tarvetta varmasti löytyy! Koreista voi myös helposti tehdä juuri oman hääteeman mukaiset esimerkiksi väri- ja tuotevalinnoilla - naisten kori voi olla täynnä punaisen sävyjä tai koreista voi löytyä vain ekologisesti valmistettuja tuotteita. Tyyli on vapaa, pääasia, että pohtii korien sisältöä vieraiden näkökulmasta. Tässä siis vähän ideointia siitä, mitä näihin koreihin voisi laittaa.


Naiset:

Jotenkin sitä helposti ajattelee, että naiset tarvitsisivat korin sisältöä mahdollisesti miehiä enemmän, naisille kun kaunistautuminen on keskimäärin yleisempää :D Siispä on tärkeää miettiä naisten korin sisällössä juuri naisten tarpeita hääpäivän aikana. Voisikohan naisten korista löytyä esimerkiksi seuraavia asioista:

- hammastikkuja
- hiuslakkaa
-hiuspinnejä
- kampa
- kynsiviila
- käsidesi
- käsirasva
- laastareita ja rakkolaastareita
- lappu: "särkylääkettä ja närästyslääkettä tarvitessasi
käänny kaasojen puoleen"
- läpinäkyvää kynsilakkaa
- nenäliinoja
- omapelutarvikkeita (lankaa, neula ja sakset)
- pastilleja
- pieniä hakanneuloja
- pumpulia
- purkkaa
- puuteri
- siteitä ja tamponeja
- sormella levitettävä huulikuulto/-rasva
- suihkutettava dödö
- sukkahousut
- hääteeman mukaista wc-paperia^^
- teippiharja
- tuoksu

Ihan kaikkea koreihin ei varmasti tarvitse laittaa, tärkeää miettiä oman vierasmäärän ja vieraiden mukaan, mikä voisi olla kaikkein tarpeellisinta. Tuotteissa kannattaa muistaa käytännöllisyys sekä mahdollisimman hyvä sopivuus kaikille. Meillä on vieraissa ainakin muutama, joille hajusteet eivät sovi, joten pyrin huomioimaan sen osassa tuotteissa. Lisäksi on tärkeää muistaa, että tuotteiden kannattaa olla sellaisia, että niitä voi hyvin käyttää useampi ihminen hygienian vaarantumatta.


Miehet:

Näin naisena on hieman haastavampaa miettiä, mitä kaikkea miehet voisivat tarvita hääpäivän aikana. Tässä kuitenkin mieleen juolahtaneita ideoita sekä netin syövereistä saatuja vinkkejä:

- Aku Ankka -lehti ;)
- hammastikkuja
- hiusgeeli
- hiuslakkaa
- kampa
- käsidesi
- laastareita ja rakkolaastareita
lappu: "särkylääkettä ja närästyslääkettä tarvitessasi
käänny kaasojen puoleen"
- nenäliinoja
- ompelutarvikkeet
- pastilleja
- purukumia
- sormella levitettävä huulirasva
- suihkutettava dödö
- teippiharja


Korien sisältöjen määrä voi kuulostaa kauhistuttavan suurelta, mutta ainakin minä olen ajatellut, että osan tuotteista, kuten hiuslakan, käsirasvan jne. voin tuoda omista varastoistani osin jo käytettynä, mutta tietenkin osa tuotteista, kuten kampa, pitää olla uusia. Ne eivät onneksi ole kalliita! Unohtaa ei tietenkää saa kylttejä, joilla kehotetaan vieraita tarttumaan näiden korien antimiin! Vaikka niin pidänkin englanninkielisistä ajatelmista ja lauseista, tulee meidän häihin ihan käytännön syistä  suomenkieliset tekstit. Näissä englanninkielisissä on kuitenkin hyvää ideaa, joista sitten voi oman maun mukaan suomentaa sopivimman. Erityisesti pidän kehysajatuksesta ja hään teemaa mukaillen kirjoitetusta tekstistä! Osa pitää myös runomuodoista.
Ja koska mietelauseita ei ole ikinä liikaa, olen vähän pohdiskellut, että wc-tiloissa voisi olla myös jokin kannustava mietelause esimerkiksi peiliin kirjoitettuna, sillä kehykset ovat jo korin läheisyydessä. Ertyisestit minua houkuttaisi kirjoittaa miesten vessan peiliin jotain hauskaa huulipunalla :D Tämän peilitekstin idea olisi siis saada vieraille hymy huulille. Seuraavanlaisia olen miettinyt, ja tosiaan ei kehyksissä, vaan peiliin kirjoitettuna:

"Damn you look handsome!"

"Hyvältä näyttää!"

"Wau, mikä näky!"


Myös korien sijanti kannattaa miettiä huolella, jotteivat ihan pienet lapset mene käyttämään tuotteita väärin. Meidän häätiloissa naisten vessan osalta valinta on helppoa, sillä siellä sijaitsee tällainen kaunis pyöreä pöytä, johon kori sopii todella hyvin! Miesten vessassa kori pitää laittaa luultavasti vain allasrivin päähän.  Särkylääkkeet kannattaa usein sijoittelusta huolimatta sijoittaa esimerkiksi kaasojen tiedossa olevaan paikkaan, jottei lääkkeiden kanssa tule ongelmia tai väärinkäsityksiä.


Kokonaisuutena korit ovat minusta hyvä idea ja ne ehdottomasti nähdään meidän häissä! Meidän korien sisällön suunnittelussa pidän tärkempänä käytännöllisyyttä, mutta lisäksi haluan muistaa häiden tyylin sekä korostaa naisten korissa naisellisuutta, miehillä miehekkyyttä,  unohtamatta lyhyehkoja, mutta kauniisti kirjoitettuja kehystettyjä ohjeita sekä pisteenä iin päälle peileihin taiteiltuja ajatelmia :) Ja miksei korin läheisyyteen voisi sijoittaa myös pienen kukan tuomaan tuoksua ja ilmettä wc-tiloihin? Lisäksi minulla on ollut ideana laittaa wc-tiloihin radio/cd-soitin tekstillä "paina play ja fiilistele häätunnelmaa/love is in the air". Radiosta voi siis kuunnella rakkausmusaa esim. cd:lle valmiiksi nauhoitettuna, jos se vaan onnistuu^^6 kommenttia:

 1. Mä rakastan näitä koreja! Joissakin hyvissä toimistoissa on niitä, kun on työjutuissa käynyt ja piristää aina (ja hyvänhajuinen saippua). Mun mielestä jokaista tuotetta tarvitaan 1-2, ei niitä hätätapauksia, joihin ihmiset eivät ole itse varautuneet, onneksi ihan kauheasti yhdessä päivässä ehdi olla. Et laajasti vaan kaikkee, mutta kappalemäärä vähissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja kiitos hyvästä pointista! Mä en olekaan vielä miettinyt määriä, mutta tuo on varmasti totta, että määrän ei tarvitse olla kovin suuri, tärkeämpää on, että jokaiselle on vähän jotakin :)

   Poista
 2. Mä oon aikasemmin ollut kahden vaiheilla siitä, onko nämä korit ihan mahtavia vai täysin turhakkeita, kunnes edellisissä häissä oikeasti tarvitsin korin antimia itse - ihan mahtavia siis :D Tässä olikin tosi hyvin listattu kaikkea, mitä koreihin voisi laittaa ja muutenkin kivoja ideoita, kiitos!

  PS. Voitit blogini synttäriarvonnan, laitoinkin siitä jo sähköpostia, onkohan tullut perille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että koreille tosiaan on käyttäjiä! :) Ja vau, huippua voittaa arvonnassa! Oli tullut viestikin perille, kiitos kun hoksautit^^

   Poista
 3. Heippa! Aloin vähän aikaa sitten lukea blogiasi ja tykästyin kovasti! Virkistävää lukea välillä häistä, jotka järjestetään Kuopiossa. Näihin hätäapuihin lisäisin ainakin naisten koriin vanupuikkoja! Itse olen varsinainen itkupilli, varsinkin häissä, ja millään ei ole niin helppo korjata vähän tuhraantunutta meikkiä kuin vanupuikolla. Tsemppiä hääjärjestelyihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa kuulla, että olet löytänyt blogistani kiinnostavia juttuja :) Hyvä lisäys, pitää laittaa ehdottomasti ylös!

   Poista