lauantai 13. kesäkuuta 2015

Pole dancing polttarinumerona

Naisten polttareiden ohjelmaan tuntuu yhä useammin kuuluvan joku teema mukainen tanssi- tai liikuntatunti, joista tankotanssi on yksi nousevista hiteistä. Minä lähdin viime syksynä kokeilemaan tätä lajia ja ahh, hurahdin siihen ihän täysin. Tänään treenieni loputtua sisään pöllähtikin 80-luvun tyyliin pukeutunut polttaripoppoo ja mieleni palasi välittömästi häätemaan, joten jatketaan siis vielä hetki polttareiden parissa. Eli millaiselle morsiamelle tankotanssi sopii osaksi polttareita?


Minusta polttareissa on ylipäätänsä tärkeää miettiä morsianta ja hänelle sopivaa tekemistä, tietysti sopiva itsensä ylittäminen kuuluu asiaan. Tankotanssitunti on siinä mielessä todella mukava, että siinä kaikki pääsevät toimintaan mukaan, hinnat eivät pyöri kovin korkealla ja morsiamen ei siis tarvitse yksin tehdä mitään noloa, vaan kaikki ovat toiminnassa täysillä mukana. Lisäksi tunnit räätälöidään teeman mukaan, joten ne tarjoavat päivään hyvän osasen. 

Kuvaisin oman kokemukseni perusteella tankotanssia lajiksi, jossa yhdistyy lihaskunto, tanssillisuus ja notkeus. Tässä lajissa kehittyy todella nopeasti ja huomaa käyttävänsä lihaksia, joita ei tiennyt omistavansakaan:) Tankotanssissa on tärkeää skarpata itsensä uskaltautumaan pääalaspäin roikkumiseen (ei tosin ihan alussa) sekä luottaa omiin lihaksiin. Ennen kaikkea se tarjoaa hauskoja onnistumisen kokemuksia, uusia ulottuvuuksia sekä tanssillisia hetkiä, joissa hiki nousee pintaan.

Itse tankotanssiin hurahtaneena voin suositella tätä ohjelmanumeroa polttareihin, joissa halutaan kokeilla jotakin uutta naisellista lajia, eikä pelätä jalan nostoja ja tangon ympärillä pyörimistä. Erityisesti tämä toimii, jos kellään ryhmästä (korkeintaan morsiamella) ei ole ennen lajista kokemusta, jottei morsiamen tarvitse kokea alemmuuskompleksia :D Ja jos morsiamelta löytyy kokemusta, niin pitäjältä voi aina pyytää hänelle vähän haastetta. Lisäksi tankotanssitunnille lähtiessä on hyvä varautua siihen, että asusteita voidaan muokata tunnilla niin, että jalat saa paljaaksi, eikä käsissä ole koruja (mitä vähemmän vaatetta, sitä helpompaa tämä on). Tunnilla myös mitä luultavammin tulee hiki, joten on hyvä miettiä, pitäisikö sinne ottaa ihan vaihtovaatteet, eikä tunnilta kannata suunnata suoraan paikkaan, jossa pitää olla edustavimmillaan. Tankotanssissa saa myös helposti mustelmia, joten juuri häiden alla oleviin polttareiin en tätä lajia ehkä suosittelisi.

Tankotanssitunti tarjoaa varmasti polttareihin hauskan lisän, josta riittää puhuttavaa pitkään, unohtamatta ikimuistoisia kuvia. Täkeintä minusta on se, että koko poppoo on täysillä mukana, liikkeitä kokeillaan leikkimielisesti ja tunti sopii morsiamen tyyliin. Jos joku Kuopion kieppeillä polttareitaan viettävä innostui ideasta, voin vuositella omaa harrastuspaikkaani, Ready Set Polea, josta varmasti saat ammattitaitoista ja sinun toiveidesi mukaan räätälöityä ohjausta unohtamatta pilkettä silmäkulmassa :) Rohkeasti siis kokeilemaan, iällä, koolla ja kunnolla ei polttaritunneilla ole väliä - tärkeintä on positiivinen asenne sekä kokeilemisen meininki! Ja varoituksena, tähän lajiin voi jäädä koukkuun^^



2 kommenttia:

  1. Mä oon jo pitkään halunnu testata tätä! Kuulostaa tosi kivalta :) Jos mulla ei satu niin hyvä tuuri, että pääsisin polttareissani tätä kokeilemaan niin täytyy kyllä tutustua lajiin omin päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa! Monilla tankotanssikouluilla on esim. syksyisin ilmaisia kokeilutunteja, niin semmoiseen vaikka sitten, jos polttareilla on muuta ohjelmaa :)

      Poista