tiistai 2. kesäkuuta 2015

Jotain violettia - paikkakorttien väkertelyä

Huomenna suuntaamme kohti Tahkoa kokeilemaan ensimmäistä kertaa ihan oikeasti, miltä suunnittelemani pöytäkoristeet näyttävät, vähän jo jännittää^^ Tai ei minulla ole ihan koko pöydälle koristeita, mutta jokin kappale jokaista koristetta löytyy, joden avulla uskon saavani kuvan siitä, kannattaako näitä koristeita tehdä ja hankkia lisää. Ihan pian näette siis tekin minun pöytäkoristesuunnitelmiani, mutta tässä jo vähän esimakua vieraiden paikkakorttien merkeissä. Olen yrittänyt etsiä netin syövereistä ideaa vieraiden nimikorttien asettamiseen ja ensin ajattelin aika perinteisiä kortteja pöydälle, mutta sitten innostuin laseihin laitetuista nimikorteista - vähän spesiaalia ja tyylikästä ja sopisi mahdollisesti paremmin meidän yksinkertaiseen kattaukseen. Näistä kuvista hainkin ideaa ennen meidän paikkakorttien suunnittelua ja arkartelun alkua:Valmiit paikkakortit olivat kuitenkin aika hintavia ja jotenkin halusin niihin vielä oman kädenjäljen sekä meidän teemaa. Siispä lähdin kohti askartelukauppoja (kuten jo taisin kertoakin täällä) ja nyt sitten hommiin. Ideana siis tehdä lasiin laitettavat paikkakortit helmiäisen valkoisesta pahvista maustettuna violetilla ja blingillä. Tässä askartelut vaihe vaiheelta, jos joku muukin vaikka innostuu samankaltaisista paikkakorteista :)

1. Hanki tarvittavat materiaat.
Minulla oli materiaalina helmiäisenhohtoista valkoista pahvia, piirtämäni mallisydän tavallisesta paperista, kapea lyijykynä, pätkä violettia silkkinauhaa, arkillinen hopeisia "timantti" tarroja, liimaa, sakset sekä violetti ohut tussi (ja viinilasi mallausta varten :D).

2. Piirrä ja leikkaa sydänpohja.
Piirsin tosiaan jo valmiiksi piirtämäni mallisydämen avulla seuraavaksi kartongille sydämen hennolla viivalla, sillä tästä paperista kumittaminen ei kunnolla onnistu, ja sen jälkeen leikkasin sydämen irti.3. Leikkaa silkkinauhasta oikean kokoinen pala ja liimaa se paikoilleen.
Seuraavaksi tein mallipalan sopivan kokoisesta silkkinauhan palasta ja sen mukaan leikkasin oikeasta nauhasta yhden palan. Tämän jälkeen pistelin silkkinauhaan muutaman liimapisteen ja asetin sen paikoilleen. Tämä liima on muuten todella hyvää, sillä se ei näy läpi ja maksaakin vain pari euroa (ostin sitä kihlajaiskutsuja varten)! Ja liimaamisen jälkeen voi vielä kätevästi leikata ylimenevät nauhanpalat pois. Tässä vaiheessa saksien on hyvä olla terävät, jotta nauhan reuna pysyy mahdollisimman siistinä.4. Asettele haluamasi koristeet ja kirjoita nimi paikkakorttiin.
Minä halusin somistaa paikkakorttia vielä muutamalla timanttikoristeella ja niiden asettelun jälkeen kirjoitin (harjoittelin kyllä ensin toiselle paperille^^) tussilla haluamani nimen korttiin. Tosiaan lyijykynän kumittaminen vain suttaa tätä kartonkia, joten pitää melkein uskaltaa kirjoittaa suoraan tai ihan tosi haaleasti hahmotella alle.5. Viimeistele paikkakortti leikkamalla sopiva halkio ja sovita lasiin.
Lopuksi leikkasin vielä haluamaani kohtaan pienen halkion. Halkion kannattaa olla tarpeeksi paksu, jotta kortti istuu hyvin lasiin ja pysyy paikoillaan. Myös syvyyttä pitää olla tarpeeksi, jottei kortti irtoa. Lisäksi kannattaa muistaa, ettei leikkaa halkiota suoraan, sillä muutoin sydän menee vinoon lasin reunaan asetettaessa. Mukaile siis viinilasin linjoja, niin hyvä tulee!Tällaisia paikkakortteja siis sunnittelen, miltä näyttää? Minusta nämä sopisivat hyvin häidemme teemaan ja Mikkokin piti näistä kovasti :) Lisäksi materiaaleihin ei mene paljoa rahaa ja jos vain tykkää väkertää, niin ainakin saa juuri sellaiset kuin itse haluaa. Sopii siis tyyliin kuin tyyliin ja muotoakin voi vaihdella fiiliksen mukaan. Tietenkin aikaa näiden tekemiseen menee hetki, mutta ajattelin tehdä näitä hyvissä ajoin massatuotantona valmiiksi, jolloin stressi ei pääse yllättämään. Lisäksi nämä on jossain vaiheessa otettava lasista pois, jos siitä meinaa juoda, mutta siirtyväthän pöytäkoristeet muutoinkin vieraiden asettuessa ruokailemaan. Ja jos et halua asettaa paikkakortteja laseihin, voit myös kiinnittää niitä lasin varteen esimerkiksi kaksopuoleisella teipillä. Eräs tuttuni oli tehnyt näin ja näytti kyllä hyvältä! Variaatioita siis löytyy. Toivottavasti nämä näyttävät myös huomenna hyviltä osana kattauskokeilua!


2 kommenttia:

  1. Musta noista tuli hienot, eikä niiden väkertämiseen nyt varmaan niin kauan mene...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ei mene, varsinkin, jos on hyvät mallikappaleet valmiina, joiden avulla vaan piirtää ja leikkaa kaikki :)

      Poista