lauantai 27. kesäkuuta 2015

Sulhanen sovituskopissa

Lomaviikkomme jatkui juhannuksen jälkeen kohti Helsinkiä, jossa vietimme yhden yön kavereiden luona ja seuraavana päivänä laivaa odotellessa suuntasimme kohti Niinatarta, suunnitelmissa sovittaa Mikolle pukuja, sillä hänellä ei oikein ollut vielä minkäänlaista kuvaa siitä, millaisen puvun hän hääpäivänä päälleen laittaa. Siispä suunnattiin heti aamupäivällä kohti Helsingin keskustaa ja Niinatarta, niin ja tietysti sovitusaika oli tietysti varattu etukäteen (sai muuten todella lyhyellä varoitusajalla). Oltiin kumpikin aika innoissamme ja vähän jännittyneenä, kummallekkin tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta hääliikkeessä sovituksen merkeissä :) Reissun tavoitteena oli siis sovitella vuokrapukuja ja vähän hahmottaa, millainen puku miehelleni voisi tulla ja mikä hänen vartalolleen sopisi. Olimme ainoat asiakkaat Niinattaressa, saimme todella hyvää palvelua ja vastuaksia kysymyksiimme, kannatti siis ehdottomasti mennä. 

1. Saketti
Ensimmäisenä sovitusvuorossa oli saketti, joka on monien mukaan aika yleinen vaate sulhasella. Tähän kokonaisuuteen kuuluu pidempi takki, liivi, solmuke sekä joku takin kanssa samanväriset tai eriväriset housut. Lähdimme sovittamaan vähän sillä asenteella, että ei missään nimessä pitkää takkia, mutta oltiin kumpikin positiivisesti yllättyneitä, että ei se niin kummalliselta näyttänytkään kuin olimme odottaneet. Kokeilimme sakettia harmaana, harmailla housuilla ja mustalla takilla sekä kokomustana unohtamatta erivärisiä solmukkeita.

Minä pidin jostain syystä kokomustasta eniten, jotenkin ihanan  juhlava!

2. Smokki
Toisena sovitusvuorossa oli smokki, joka muistuttaa enemmän pukua, mutta eroaa tavallisesta puvusta pienillä yksityiskohdilla, kuten housuissa olevalla silkkisellä nauhalla ja erilaisella kauluksella. Smokkiin kuuluu myös perinteisesti rusetti sekä paksu kankainen vyö. (älkää välittäkö termien oikeellisuudesta, ne on itsekeksittyjä ja muisteluja, kunhan idea tulee ymmärretyksi :D) Smokkiin on olemassa myös omanlainen liivinsä, mutta täällä ei ollut sitä sovitettavana.
Ahh, miehet on niin komeita puku päällä^^ Oli ihanaa olla mukana sovittamassa ja räpsimässä kuvia<3

3. Frakki
Emme sovittaneet muita pukuja, kuin smokkia ja sakettia, sillä meistä tuntui siltä, että niistä jompi kumpi voisi olla Mikolle se oikea puku. Mahdollista olisi kuitenkin Niinattaressa ollut sovittaa myös frakkia, joka kuulemma vaatii hyvin juhlavat juhlat, jotta sen käyttö olisi etiketin mukaista. Koimme, ettei tämä ole ehkä Mikolle ominta tyyliä.


4. Puku
Sitten meille tarjottiin vielä neljäntenä vaihtoehtona ns. tavallista pukua, jota nykyisin myös käytetään paljon häissä. Puvuissa ei ole niin tarkkoja koodeja, vaan väri voi olla liki mikä vaan, liivejä on monenlaisia ja kaulaankin voi laittaa rusetista somukkeeseen sen, mikä itselle parhaiten sopii. Sovitettavana oli kuitenkin vain perusmallisia mustia pukuja, joten jätimme senkin väliin. Meitä olisi kiinnostanut vähän eriväriset ja istuvat pukumallit.Muitakin vaihtoehtoja miehen pukeutumiseen toki on, mutta näitä meille tarjottiin ja oli kyllä riittävästi vaihtoehtoja :D Sovituksen päätyttyä kyselin Mikolta vähän fiiliksiä ja hänelle jäi sellainen olo, että vuokrapuvut olivat vähän liian roikkuvia ja vaikka niitä vähän muokkaillaankin vuokraajan mukaan, silti meistä tuntui, että ne näyttivät vähän liikaa vuokratuilta ja että Mikolla olisi parempi olo, jos puku istuisi hänelle täysin. Siispä kyselimmekin alustavasti pukujen tilauksen hintoja ja olimme yllättyneitä, että 400-500e saa miehelle koko setin, esim. saketin tai smokin. Aloimmekin vähän kallistua ostamisen puoleen. Ostamista puolsi myös se, että Mikko ei ollut ihan tyytyväinen vuokrapukujen kankaisiin, vaan haluaisi jotain vähän erilaista, ehkä jotain vähän kiiltävämpää. Sekin vaatisi siis puvun teettämistä, mitä nyt vakavasti harkitsemme, kunhan päätämme lopullisen mallin ja värin :)

Miesten hääpukeutumisessa on minusta se hieno puoli, että vaikka nimellisiä etikettejä on olemassa, ei niiden noudattamisesta kuitenkaan olla liian tarkkoja. Sulhanen saa siis aika vapaasti pukeutua asuun, mikä häntä itseä miellyttää ja erilaisia pukumalleja voi vaikka yhdistelläkin, jos siltä tuntuu. Minulle ehkä suurin anti tältä sovitukselta oli se, että sain vähän kuvaa siitä, miltä mikäkin puku näyttää sulhaseni päällä ja huomain, miten hyvältä kokonaisuus esim. hopeisella solmukkeella näyttää ja aloinkin pohtia, että riittäisikö se, että vain bestmaneilla olisi teemavärin mukaiset solmukkeet tai rusetit. Niin ja sitten kunhan sulhanen päättää linjansa täytyy alkaa miettimään, mätsäävätkö bestmanit millä tasolla - puvun mallissa, värissä vai jossain ihan muussa :D

Kokonaisuutena siis sovittaminen kannattaa ehdottomasti, koska se ontaa hyvin kuvaa tarjolla olevista valikoimista ja onhan miehenkin tärkeää tuntea olevansa hääpäivänä hyvän näköinen! Lisäksi sovittaessa saa varmuutta siitä, haluaako vuokrata puvun vai mahdollisesti ostaa omaksi. Meille puvun ostamista puolsivat puvun istuvuus, erilainen kangas ja väri sekä oman kokonaisuuden muodostuminen, ainona haasteena vain on, että missä juhlavampaa pukua käyttää häiden jälkeen? Eikä miehen pukuunkaan ole budjetoitu kuin vuorahinta, hups^^ No, tätä jäädään miettimään. Ja olemme ehkä keväällä tekemässä lomareissun Thaimaseen, joten voi olla, että harkitaan sielläkin puvun teettämistä. Miehellä on aiemmin kokemusta Thaimaassa teettämisestä ja voin sanoa, että laatuja hinta ovat kyllä kohdallaan! Jäädään siis pohdiskelemaan ja luultavasti sovitellaan jossain muuallakin lisää miesten pukuja. Ehkä minun vuoroni on astua sovituskoppiin sitten seuraavaksi^^

2 kommenttia:

  1. Suosittelen puvun ostamista, koska sille löytyy varmasti käyttöä myöhemminkin ja saa sitten täydellisesti istuvan puvun. Meilläkin sulholle ostetaan puku/smokki, kunhan hän jossain vaiheessa niitä "suostuu" lähteä kokeilemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä varmasti totta, miehille käyttöä voi hyvinkin löytyä puvulle/smokille. Hintakin on ihan kohtuullinen ja mieskin on sitten omaan asuunsa tyytyväinen:)

      Poista