maanantai 15. kesäkuuta 2015

Moderni mutta romanttinen

Viikonlopun aikana selasin hääsivuja hääsivujen pärään metsästäen kutsuideoita hääkutsuamme varten. Löysinkin monia ihan potentiaalisia malleja, mutta aivan täydellistä kokonaisuutta ei kuitenkaan vielä osunut silmään. Hääkutsut tehdään usein häiden tyylillä, sillä ne ovat ensimmäinen varsinainen viesti vieraille siitä, millanen hääjuhla heitä odottaa. Kutsut eivät siis voi olla ihan millaiset tahansa, vaan meidän häiden tapauksessa niiden tulisi olla sopivan modernit ja tyylikkäät, mutta siltä romanttiset ja herkät. Miltä tällaiset kutsut sitten näyttäisivät?

Lähdin ensin tutustumaan erilaisiin malleihin ja ihastuin taskukortteihin, joiden sisään voi siis asettaa pienillä korteilla kaiken tarpeellisen tiedon. Näin kutsu on selkeä kokonaisuus, jossa on kaikki tarpeellinen ja tällä tyylillä saa aikaan myös todella tyylikkäitä kutsuja. En kuitenkaan haluaisi teettää kutsuja kokonaan, vaan jättää niihin omankin kädenjäljen (myös siksi, että siinä siistää), mutta tämä osoittautuikin haasteeksi - mistä löytää taskukutsun korttipohja ilman muita osia ja vielä kohtuulliseen hintaan? Hinta osoittautuikin aika kovaksi haasteeksi, joten en ole enää varma, haluanko tällaista taskumallista korttia, vaikkakin kauniita ne kyllä ovat.


Hinnan sekä pelkän pohjan löytämisen ohella haasteeksi näissä taskumallisissa kutsuissa osoittautui muoto, sillä jostain syystä olen ihastunut neliöön ja haluaisinkin kutsumme olevan neliön muotoinen. Jatkoinkin pohdintoja ja ryhdyin miettimään, voisinko pitää jostakin muustakin kutsutyylistä? Olisivatko erilliset kortit sittenkään haitta vai voisivatko ne olla jopa harkittu tyyliseikka? Ainakin ne olisi yksinkertaisempia toteuttaa, helpompia leikata isoista kartongeista/tulostaa ja tätä kautta ne olisivat myös hieman edullisempia, eikä tyylistä tosiaan siltikään välttämättä tarvitsisi tinkiä. Ja voihan tälläinenkin kutsu olla avattava sekä näyttävällä sojella suljettu!
Kuten voi päätellä, olen jo vähän ihastunut näyttävään solkeen ja tosiaan hieman kutsuvaihtoehtoja kartoittaessani huomasin, että näyttävä solki ei ole vain taskukortin ominaisuus, vaan sen voi laittaa ihan millaiseen korttiin vaan. Mutta jotain pientä romantiikkaakin kutsuissa saisi olla, kuten sopivasti pitsiä, nauhaa, koukeroista fonttia tai sydämiä. Voisikohan näistä saada ideaa?
Kauniita kortteja ja vaihtoehtoja on paljon ja mielessäni pyöriikin monia kysymyksiä: Voisikohan näitä kaikkia ideoitani yhdistää? Voisiko taskun askarrella itse tai voisiko esimerkiksi kuvioleikkurilla leikata kutsun reunaan kaunista kuviota, joka toisi siihen romantiikkaa ja pitsin tuntua? Ja onko syvän violetti sittenkään se paras  vaihtoehto kutsun pohjaväriksi vai toimisiko kuitenkin hohtavan vakoinen pohja tyylimme pohjana? Ja riittääkö budjetoimani 150e kutsuihin mitenkään? Sekä kuinka paljon uskallan ottaa itselleni työtä kutsujen tekemisessä, jottei niissä ole liian iso homma? 

Kutsuissa on siis vielä paljon kysymysmerkkejä, mutta onneksi häihin on vielä yli vuosi, joten aikaa on suunnitella, kokeilla ja suunnitella tarvittaessa uudelleenkin :) Sen verran kuitenkin tiedän, että haluan jollain tavallan maustevärejämme sisältävän kutsun (hohtava valkoinen, punaiseen taittuva violetti ja hopea), joka on luultavasti neliön muotoinen ja jollain tavalla avattava. Lisäksi haluan kutsuun jonkinlaisen näyttävän sulkijan ja haluan tehdä kutsut itse. Lisäksi haluan kutsusta hallitun ja siistin kokonaisuuden, joka huokuu tyyliä ja romantiikkaa. Romantiikkaa kutsuun voisi tuoda esimerkiksi fontti, pitsimäinen efekti tai sydän jossakin kohtaa koristeena. Myös kaikki info on kauniilla tyyliä mukailevilla korteilla, sillä meidän tyyliin ei sovi laittaa kutsun väliin taiteltua paperia. Luultavasti teen lähiaikoina jonkinlaisia mallikutsuja hahmottaakseni vähän kutsujemme suuntaa ja ehkä sitten tiedän vähän paremmin, miten näitä kauniita kortteja voisi yhdistää juuri meidän kutsuihimme. Sen jälkeen ryhdyn sitten etsimään tarvikkeita ja toivottavasti tekemään ihania meidän näköisiä kutsuja :)

5 kommenttia:

 1. Innolla odotellaan mitä saat aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Voi olla, että vaaditaan useampi koevedos, ennen kuin tämä morsian on tyytyväinen ^^

   Poista
 2. Todella nättejä inspiraatiokuvia olet löytänyt. Katsotaan mitä tuleman pitää. :)

  VastaaPoista
 3. Itse olen ajatellut saman tyylisiä. Mietin vain, että jaksanko tehdä ne itse (tuleeko tarpeeksi hienot ja tyylikkäät) vai tilataanko jostain valmiina. Luulen, että tuo 150e riittää, me olemme budjetoineet vain 100e. Katsotaan joutuuko siitä vähän joustamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti riittää, ja se on kyllä totta, että tekemistä tämän kaltaisissa kutsuissa kyllä on. :)

   Poista